Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

Katten het haasje


OEGSTGEEST – Honden moeten overal aangelijnd rond lopen, maar katten niet. En dat heeft tot gevolg, dat deze dieren regelmatig iets verschrikkelijks overkomt. Op zoek naar prooi, zoals jonge vogeltjes of visjes, vallen die katten nogal eens in het water. En dat heeft geleid tot diverse verdronken katten in de waterrijke wijk Nieuw-Rhijngeest.



Fractievoorzitter Eibert Jan van Blitterswijk vroeg hier aandacht voor tijdens de gemeenteraadsvergadering van vorige week. ,,Die katten raken te water in de aftakkingen van de Oude Rijn en komen, vanwege de hoge kades, niet meer uit het water. Is de wethouder Dierenwelzijn bereid om te bezien wat mogelijk gedaan kan worden? Zodat die katten, die te water raken, ondanks de hoge kades zichzelf het vege lijf kunnen redden?’’ Wethouder Nieuwenhuis liet hierop weten, dat over dit onderwerp al contact is met een aantal bewoners. ,,De VOF (het samenwerkingsverband om de wijk te ontwikkelen, red.) gaat zich inspannen om een adequate oplossing te bereiken.’’