Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

,,Maak van de N11 een A11’’


STREEK – De gemeenten in de Rijn- en Veenstreek pleiten voor het opwaarderen van de N11 naar een snelweg. Dat blijkt uit een brief, die Liesbeth Spies, Voorzitter bestuurlijke overleg Rijn- en Veenstreek, heeft gestuurd aan informateur Hans Wiegel.



Ze pleit er voor, dat de Provincie een ‘gebiedsportefeuillehouder’ aanstelt, die zich speciaal bezig houdt met de Rijn- en Veenstreek. Die persoon zou zich dan ook hard moeten maken voor een betere infrastructuur, zo pleit Spies. ,,De Romeinen wisten al dat versterken van regio's begon bij het versterken van de infrastructuur. Deze regio vormt in potentie een belangrijke bron van inkomsten voor de toeristische sector, maar ook voor bedrijven die afhankelijk zijn van Duitse leveranciers, bezoekers of personeel. Echter, de eerste verkeerslichten die je vanuit Duitsland tegenkomt als je naar de kust wilt, staan op de N11 bij Alphen aan den Rijn. Kortom, de huidige files op de A12 en N11 en de halfuurtreindienst tussen Leiden, Alphen aan den Rijn en Utrecht staan benutting van de potentie in de weg.’’ Hier is een oplossing voor, volgens Spies: ,,Doorontwikkeling van de N11 naar een A11’.



Verder zien de gemeenten in de Rijn- en Veenstreek ook graag, dat er geïnvesteerd wordt in een R-net verbinding vanaf het station in Uithoorn via de gemeente Nieuwkoop naar Alphen aan den Rijn en ander goed openbaar vervoer tussen Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Als er dan ook nog geld geïnvesteerd kan worden in spoorverdubbeling en frequentieverhoging van de snelle intercity op het traject Utrecht – Alphen aan den Rijn – Leiden, zou dat helemaal mooi zijn. En met de aanleg van een snelfietsnetwerk en het weren van landbouwverkeer uit alle kernen is het wensenlijstje van de bestuurders in de Rijn- en Veenstreek compleet.



Maar is de wens voor het veranderen van de N11 in een snelweg wel realistisch? Wethouder Petra van der Wereld (Samen voor Kaag en Braassem) denkt wel, dat dit nodig is. Al kan ze nog niet zeggen, wanneer die A11 er moet zijn. ,,Laten we eerst hier het gesprek over voeren.