Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

Weinig nieuwe leerlingen voor Ashram Nieuwkoop


Nieuwkoop – Het aantal kinderen, dat zich heeft aangemeld om volgend jaar onderwijs te volgen op het Ashram College in Nieuwkoop, valt flink tegen. Op de deadlinedag van 15 maart bleken maar 44 kinderen zin hebben om hier onderwijs te volgen. Terwijl op zeventig nieuwe leerlingen gerekend was.



Eerder deze week werd bekend, dat het Bonaventura in Roelofarendsveen de poorten sluit, juist vanwege het extreem lage aantal aanmeldingen. Maar deze stap wordt niet gevolgd door het Ashram. Sterker nog; er wordt een fonkelnieuw gebouw gerealiseerd. Dat gaat gewoon verder, ook nu de aanmeldingen flink tegenvallen. Vorig jaar moest de gemeenteraad van Nieuwkoop nog instemmen met nog eens 1,4 miljoen euro vanwege de hoger dan verwachte bouwkosten. Het gemeentebestuur van Nieuwkoop ondersteunt het behoud van de school binnen haar gemeentegrenzen.



Is het nog wel zinvol om te investeren in een nieuw schoolgebouw, nu de leerlingenaantallen voor het Ashram in Nieuwkoop terug blijven lopen? Een gemeentelijk woordvoerder laat weten, dat er gebouwd wordt aan ‘toekomstbestendig onderwijs’: ,,Er zijn tal van activiteiten ingezet die bijdragen aan de kwaliteit en de continuïteit van het onderwijs. Ook verwacht het bestuur van het Ashram College dat de duurzame nieuwbouw, die een modern praktijkgericht onderwijsconcept faciliteert, een aantrekkelijke factor zal zijn bij de schoolkeuze van aanstaande leerlingen. De praktijk leert, dat dit enige tijd nodig heeft. Het college van b en w ziet de investering in het nieuwe schoolgebouw als een kans om kindnabij, kleinschalig en toekomstbestendig onderwijs in onze gemeente te behouden.’’