Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

Leiden moet meewerken aan komst brug


OEGSTGEEST – De gemeente Oegstgeest houdt zich aan haar afspraken en Leiden moet gewoon meewerken aan de komst van een tweede brug als ontsluiting van de wijk Poelgeest. Deze boodschap bracht wethouder Matthijs Huizing over aan de gemeenteraadsleden. Hij reageerde hiermee op een uitspraak van een Leids PvdA-raadslid, die vond dat Leiden het geld in haar eigen zak kon houden.



Huizing reageerder op een vraag van raadslid Marcus Rolloos (VVD). In het verleden hebben de gemeenten Leiden en Oegstgeest afspraken gemaakt. Leiden helpt mee aan het realiseren van de extra ontsluitingsbrug en Oegstgeest zorgt voor tien nieuwe woningen, als compensatie voor de woonwagens die op Leidens grondgebied moeten verdwijnen. In de gemeente Leiden dachten politici, dat Oegstgeest geen ruimte meer heeft voor die tien woningen. Huizing gaf aan, dat het anders ligt: ,,Die tien woningen worden op een andere plek in het plangebied bij het DOK gerealiseerd. We houden ons daarmee aan de bestuursovereenkomst en aan de sociale woningbouwopgave.’’