Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2019

Onderdak voor Binnenvestbewoners

OEGSTGEEST – Wie door (al dan niet psychische) problemen op straat komt te staan, kan vaak terecht bij de Binnenvest in Leiden. Maar deze stad wil niet meer alleen opdraaien voor het opvangen van al die mensen. De gemeenten in de regio moeten zelf op zoek naar plekken, waar de Binnenvest-gegadigden terecht kunnen. Om de doorstroming te vergemakkelijken heeft Leiden geld beschikbaar gesteld voor gemeenten om te helpen met de opvang. De gemeenteraad van Oegstgeest is hier enthousiast over.

De raadsleden zien mogelijkheden om een aantal personen onder te brengen in het pand van de Rivierduinen aan de Rhijngeesterstraatweg 13C. ,,We willen dat de raad verantwoordelijkheid neemt voor de opvang van die mensen’’, liet raadslid Ria Pasterkamp (PrO) weten, die binnenkort naar Amsterdam verhuist. De overige politieke partijen waren het met haar standpunt eens. Raadslid Van Dillen sprak zelfs van ,,een prachtige kans. De bewoners zijn geïnformeerd. Het is een unieke kans om hier ervaring mee op te doen.’’

Wethouder Nieuwenhuis liet weten, dat de omwonenden inderdaad al bericht hebben gehad over de plannen van het onderbrengen van enkele Binnenvestbewoners. ,,We hebben geen reacties ontvangen op dit bericht. We hopen, dat de mensen op 1 april hier naar toe kunnen; dan gaat de Binnenvest namelijk dicht. Maar de financiële afspraken met Rivierduinen zijn nog niet helemaal rond.’’ Op deze locatie kunnen maximaal tien bewoners hun intrek nemen, naast de huidige personen die op grond van leegstandsbeheer daar woonachtig zijn.