Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 juni 2019

Één winkelcentrum in Nieuwkoop blijft mogelijkheid


Nieuwkoop – Er moet iets gebeuren met het Regthuysplein; wordt het doormodderen met kunstenaars in winkelpanden of worden er duidelijke keuzes gemaakt? Alle politieke partijen zijn blij met de komst van centrummanager Audrey van Doornspeek, maar de politici kunnen niet wachten tot zij in september met verbetertips en adviezen komt.

In de gemeente Nieuwkoop zijn drie echte winkelcentra; één in Ter Aar en twee in de kern Nieuwkoop. Het Kennedyplein in Nieuwkoop wordt vooral gebruikt om de dagelijkse boodschappen te halen, maar de ondernemers op het Reghthuysplein zien jaar op jaar hun omzetten achteruit gaan. Kortom, er moet iets gebeuren en Van Doornspeek is met ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente in gesprek om te kijken hoe het verder kan.

Voor het aantrekken van toeristen en nieuw winkelpubliek red je het niet met een paar hanging baskets vol bloemetjes of een paar nieuwe straatnaamborden. De centrummanager beloofde, dat ze voor de korte termijn én de lange termijn maatregelen wil nemen. Er zijn geen heilige huisjes en dat werd ook bevestigd door wethouder Antoinette Ingwersen.

Op de vraag van VVD-fractievoorzitter Tom de Kleer, of het behoud van twee winkelcentra in Nieuwkoop ‘heilig’ is, liet ze weten dat alles overwogen moet worden, bij het maken van keuzes. ,,Het hebben van één winkelcentrum in Nieuwkoop is een ontwikkeling, waar je naar toe kunt groeien, maar het zal niet per se mijn stip op de horizon zijn.’’ Ze riep de politici op om niet al te doemdenkerig te zijn en vooral positief te blijven over het Reghthuysplein: ,,Er worden daar prachtige smederijdagen georganiseerd en het afgelopen jaar is er veel meer schwung gekomen. Als we somber blijven, gaan we in de neerwaatse spiraal. Het is spannend voor ondernemers, maar er gebeuren ook mooie dingen. Als we somber blijven doen, komen mensen niet.’’