Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2019

Nieuwe sociale woningen


HOOGMADE - Stichting Woondiensten Aarwoude begint dit jaar met het bouwen van tien sociale ‘comfort’ huurwoningen op het voormalige schoolterrein aan de Van Alcmaerlaan in Hoogmade. Dit zijn onderkomens, die op de benedenverdieping alle voorzieningen hebben.

Tegen het bestemmingsplan was beroep ingesteld. Maar het bestemmingsplan is met ingang van 22 mei 2019 onherroepelijk geworden en een omgevingsvergunning wordt aangevraagd. Wethouder Floris Schoonderwoerd van Kaag en Braassem is blij. ,,In Hoogmade is al lang een luide roep om meer woningen. Met de toevoeging van deze levensloopbestendige woningen, die we met voorrang willen toewijzen aan senioren van Hoogmade, kunnen er gezinswoningen in Hoogmade vrijkomen en bemenst gaan worden door jonge gezinnen. Dat zal zorgen voor nog meer dynamiek in het dorp.’’ Gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA) waarschuwde er maandagavond voor, dat er niet alleen maar goedkope huizen gebouwd moeten worden. ,,Het begint door te slaan met de bouw van al die sociale woningen. Er is een hele categorie van mensen, die huizen willen hebben, die net boven de sociale prijs liggen.’’