Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Blaftaks blijft


OEGSTGEEST – Het ervaren gemeenteraadslid Rosdorff (Hart voor Oegstgeest) diende tijdens de gemeenteraadsvergadering opnieuw een voorstel in, om de hondenbelasting af te schaffen. Maar daarin had ze verzuimd, om te vertellen hoe de gemiste 95.000 euro aan inkomsten dan gecompenseerd moeten worden.

Rosdorff probeerde het over een andere boeg te gooien: ,,We hebben van de hond een melkkoe gemaakt. Maar het hebben van een hond helpt met het bestrijden van eenzaamheid en mensen komen er door in beweging.’’ Volgens het HvO raadslid gaat het om een ‘middeleeuwse belasting’. ,,We subsidiëren andere partijen om zich in te zetten, zodat inwoners meer gaan bewegen en minder eenzaam worden. Waarom zouden we dan nog een hondenbelasting hebben?” Haar woorden maakten geen indruk. Alle andere partijen wezen er op, dat Rosdorff’s voorstel geen dekking had. Raadslid Bus (D66): ,,Het lijkt met niet handig om een gat van een ton in de begroting te hebben’’. Cremers (VVD): ,,Het is sympathiek, om de lasten van de burgers lager te maken. Maar bij dit voorstel is geen dekking.’’ Het HvO-voorstel voor het laten verdwijnen van de hondenbelasting werd verworpen met twee stemmen voor en zestien tegen.