Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Een ton voor nieuwe Omgevingswet


KAAG EN BRAASSEM – De gemeente Kaag en Braassem moet aan de slag met de invoering van een nieuwe, alomvattende wet, die veel andere lokale en provinciale regeltjes samenvoegt: de Omgevingswet. Om die in te voeren is aan adviesbureaus om hulp gevraagd. Via een aanbestedingsprocedure is het winnende bureau bekend, maar het blijkt niet de goedkoopste aanbieder te zijn.

Het Buro SRO kan dit klusje namelijk klaren voor 47.670 euro, maar toch kiest het gemeentebestuur voor de diensten van Kuiper Compagnons (totale kosten: 111.900 euro). Kuiper Compagnons heeft een streepje voor op haar concurrenten, zo blijkt uit een ambtelijk rapport: deze onderneming heeft de ambtenaren namelijk al begeleid, ‘en daarmee veel kennis over het gebied vergaard’. Het Buro SRO valt af, omdat zij voor hun geld alleen een deel van de Omgevingswet willen afronden.