Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Raad Teylingen wil afvalcontainers houden


TEYLINGEN – Het plan van wethouder Rob ten Boden, om de inwoners alleen nog maar gebruik te laten maken van ondergrondse afvalcontainers, kan in de vuilnisbak. De drie fracties D66, VVD en CDA dienen 11 juli namelijk een voorstel in, waarmee inwoners blijven beschikken over een 140 liter restafvalbak. En deze bakken worden iedere twee weken opgehaald. Het doembeeld van ouderen van dagen, die door weer en wind hun plastic zakken naar de ondergrondse containers moeten brengen, lijkt daarmee verdwenen.

Als het voorstel, van de drie partijen die een meerderheid vormen in de raad, wordt aangenomen, krijgen alle inwoners dus één ‘kleine’ afvalbak voor hun restafval. Deze bak wordt eens per twee weken geleegd. Wie minder gebruik maakt van het legen, krijgt een korting op de vaste afvalstoffenheffing. Hoe hoog die korting is, moet nog worden uitgewerkt. Alle nieuwe restafvalbakken worden voorzien van een kantelslot. Dat is om te voorkomen dat mensen hun afval douwen in de grijze bak van een ander. Maar dat kantelslot gaat wel automatisch open, wanneer de bak door de vuilniswagen wordt opgetild en gekanteld.