Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

IKC Rijnsaterwoude zes ton duurder


RIJNSATERWOUDE – Een voorstel over de realisatie van een integraal kindcentrum (IKC) in Rijnsaterwoude is plotseling van de raadsagenda gehaald. Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem stelde eerder voor, om 2,55 miljoen euro beschikbaar te stellen voor dat IKC.

Maar de journalist van het AD keek in zijn archief en vond uit, dat de kosten voor het IKC in Rijnsaterwoude vorig jaar nog voor ‘slechts’ 1,9 miljoen werden ingeschat. Na de vraag, hoe het kan dat er in een jaar tijd al 600.000 euro verschil is, moeten op het gemeentehuis alle alarmbellen af zijn gegaan. Een gemeentelijk woordvoerder: ,,Het huidige stuk 'IKC Rijnsaterwoude' gaat van de raadsagenda af, omdat de onderbouwing van de gestegen bouwkosten en normbedragen niet in het stuk is omschreven. Het stuk wordt opnieuw aangepast en wordt binnenkort aan het college en de raad aangeboden.’’