Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Aanhouder


WOUBRUGGE - Meer dan tien jaar hebben vijf gezinnen er op moeten wachten. Maar uiteindelijk mogen ze dan toch enkele stukken grond kopen, die naast hun huizen liggen. De champagnekurken kunnen ploppen voor de bewoners van Praam 28, Schouw 4 en 6, Turfeiker 31 en 46.



Al in het eerste decennium van deze eeuw hadden deze inwoners gevraagd om vijf stroken grond toe te voegen aan hun tuinen. Zo zouden ze namelijk minder last hebben van mensen, die hun hond daar uitlaten. Maar meerdere colleges van burgemeester en wethouders hebben dit afgewezen. De formele reden was, dat er in 2009 plannen waren voor een vissteiger voor mindervaliden. En die vissteiger moest bereikbaar blijven via die stroken grond. Maar de vissteiger is er nooit gekomen. Sterker nog: al in 2010 was dit bekend. Toch werd een nieuwe aanvraag voor de overname van de groenstroken ook in 2016 weer afgewezen. De initiatiefnemers hielden vol en vorige week maakte het college van burgemeester en wethouders bekend, dat stukken gemeentegrond verkocht worden aan de gezinnen.