Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Eikenprocessierups


KAAG EN BRAASSEM – De overlast van de eikenprocessierups valt mee in de gemeente Kaag en Braassem. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van SVKB.


Het college laat weten: ,,Circa 4% van de eiken heeft processierups en de nesten zijn klein. Er is binnen onze gemeente nog geen werkwijze opgesteld over hoe te handelen bij constatering van de aanwezigheid van eikenprocessierupsen. De informatie die op dit moment beschikbaar is laat zien dat er door biologische bestrijding (mezen, gaasvliegen en sluipwespen) minder zware aantasting wordt gerealiseerd. Hierdoor is bestrijding door wegzuigen eenvoudiger en goedkoper. Voor volgend jaar zal nu al in de omgeving van eiken worden gekeken naar de mogelijkheid om biologisch te bestrijden. Dit willen we stimuleren door nestkasten op te hangen en nabijgelegen bermen om te vormen, zodat eerdergenoemde natuurlijk predatoren op locatie aanwezig zijn. ‘’


De gemeente gaat nu alvast bestrijdingsbedrijven benaderen om voor volgend jaar hun dienstverlening voor de bestrijding van de eikenprocessierups te reserveren. Inmiddels zijn zo goed als alle eikenprocessierupsen verpopt en veranderd in nachtvlinders.