Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

Column


Zuigers


Als vaste columnlezer weet u, dat ik een hart heb voor de natuur. En me onder meer inzet voor het behoud, onderhoud en de verbetering van een bos in de omgeving. Vaak verbaas ik me over de totale ignorantie van bestuurders en beleidsmakers, die zich voor het karretje van de ene of andere lobbyist laten spannen. Zoals de bedrijven achter de biomassacentrales; hiervoor worden in de toekomst miljoenen bomen gekapt, om hun schoorstenen maar te laten roken. Waarna de huizen verwarmd worden op de boomlijken.


Maar waar ik me écht aan stoor, zijn mensen die gelegenheidsargumenten gebruiken om hun eigen voorkeurswensjes er doorheen te krijgen. Jarenlang hebben tegenstanders van de 130 km wegen tandenknarsend hun kans moeten afwachten, maar nu zien ze met de stikstofuitspraak hun kansen schoon. Ze zetten alles op alles om zo snel mogelijk de snelheden op alle snelwegen te verlagen naar zo’n 100 km per uur. En dat moet gebeuren, nog voordat de rijksoverheid een oplossing heeft gevonden voor een nieuwe manier van het compenseren van de stikstofuitstoten. De zwijgende meerderheid baalt enorm van die snelheidsverlagingswens, maar zijn als de dood dat ze door de fanatieke greenies worden uitgemaakt voor milieuverontreinigers en kindermoordenaars. In de provincie Utrecht willen politici al, dat op alle provinciale wegen de snelheid omlaag gaat naar 60 km. En zo gaat het maar door.


Vlees eten? Als het aan de vega-extremisten ligt, mag dat over een aantal jaren ook niet meer. De plannen om helft van de boeren naar de UWV te sturen, komt de vega’s goed uit. Met minder consumptiedieren schiet de prijs van het vlees omhoog en zijn veel mensen gedwongen om geen vlees meer te eten. Dat een deel van de bevolking hierdoor noodzakelijke voedingsmiddelen zullen ontberen en kinderen in hun groei belemmerd worden, zal de dierenliefhebbers worst zijn.
Stop met zuigen, stap uit jullie bubbel en neem alleen duurzaamheidsmaatregelen in samenhang met de Europese landen. Vernietig dit mooie land niet, alleen om jullie eigen wensjes voor elkaar te krijgen!