Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

Rolpaden blijven wensdroom


OEGSTGEEST – Op Schiphol zijn ze gemeengoed; de rolpaden waardoor je met jouw bagage stil kunt staan en toch naar de door jou gewenste gate wordt gebracht. Ondernemers in het BSP-gebied, waar onder meer Corpus, Hilton, HAL en Avery gevestigd zijn, lijkt het een goed idee om die rolpaden ook aan te leggen tussen hun industrieterrein en het Centraal Station van Leiden.


Gemeenteraadslid Bus (D66) pikte dit initiatief op tijdens de raadsvergadering. ,,De bedrijven zien dat medewerkers en bezoekers te lang onderweg zijn, vanwege het ontbreken van openbaar vervoer naar het park. Huidige ondernemers zijn bang, dat voor de toekomst de huidige situatie nieuwe ondernemers zal afschrikken zich hier te vestigen.’’ Bus wilde weten, of het college al met het gemeentebestuur van Leiden heeft gesproken en of er een oplossing kan komen ‘voor de OV-problemen voor werknemers en bezoekers’.


Wethouder Nieuwenhuis liet in vriendelijke woorden weten, dat die gedroomde rolpaden er nooit zullen komen. ,,Het is een puzzel. Er is een behoorlijk frequente openbaar vervoerregeling met het station van Leiden. De afstand is maximaal drie kilometer. Je kunt het ook goed afleggen per fiets. We nemen de signalen serieus, maar met het oog op de extra investeringen in Oegstgeest, moeten we in relatie met toekomstige woningbouw kijken naar het OV. Op dit moment laten de cijfers de onmiddellijke noodzaak er nog niet van zien.’’