Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Fonds Alphen deelt 40.000 euro uit

KAAG EN BRAASSEM / NIEUWKOOP – Het Fonds Alphen e.o. viert deze maand haar 25-jarig bestaan en dat was de kans voor inwoners, stichtingen en verenigingen om een subsidieaanvraag te doen. Voor zowel Kaag en Braassem als Nieuwkoop had Fonds Alphen namelijk 20.000 euro beschikbaar gesteld. Vrijdag 11 oktober werden de winnaars bekend gemaakt in de tent van Circus Salto.

Verwachtingsvol en hoopvol liepen de kandidaat-winnaars de circustent binnen. De een bleek een aanvraag te hebben gedaan voor het promoten van draagdoeken voor baby’s en een ander had de wens voor een tafeltennistafel. Na enkele circusoptredens kwam het moment, waarop alle aanwezigen gewacht hadden.

De eerste winnaar was de Stichting Zinsnede; het Fonds Alphen ziet graag dat hun initiatief van het Veteranenboek Kaag en Braassem gerealiseerd wordt. Ook de wens voor een natuurspeeltuin in Leimuiden wordt beloond met 15.000 euro. In Nieuwkoop werd het geld gelijk verdeeld; twee initiatieven ontvingen ieder 10.000 euro. Hierdoor kunnen drie basisscholen in Nieuwkoop gezamenlijk hun jubileum vieren en heeft ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ een financiële basis om volgend jaar allerlei activiteiten te organiseren.