Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Geen actie wethouder tegen verlies buslijn


HOOGMADE – De inwoners van Hoogmade kunnen definitief vergeten, dat ze vanaf 15 december in hun eigen dorp op de bus van lijn 182 kunnen stappen. Arriva kondigde onlangs aan, dat de buslijn vanaf die datum alleen nog stopt bij de halte op de N206. Redenen hiervoor zijn de lage bezettingsgraad en de vertragingen voor de bussen in met name het smalle deel van de Kerkstraat. Wethouder Yvonne Peters gaf maandagavond aan, dat ze geen actie gaat ondernemen om Arriva op andere gedachten te brengen.


Peters reageerde op vragen van raadslid Johan Hoogendoorn (CDA) en liet weten, dat niet alle inwoners ongelukkig zijn met het verdwijnen van de bus door de Kerkstraat. ,,Bewoners klagen al jaren over trillingen en verkeersveiligheid. Ook zijn er veel klachten geweest bij Arriva over de doorstroming door Hoogmade, met name in het smalle deel van de Kerkstraat.’’ Dit komt volgens de wethouder onder meer door ‘onveilig parkeergedrag’; dat leidt tot opstoppingen en vertragingen.

Peters liet weten, dat ze met de Provincie Zuid-Holland in gesprek is om de veiligheid van de bushalte te verbeteren. Dan gaat het onder meer om de verlichting, bereikbaarheid en de mogelijkheid om extra fietsen te kunnen plaatsen. Als de gemeente hier geld voor heeft, dan is het voor fietsers en voetgangers verbeteren van de route vanuit het dorp naar de bushalte, over het Zuideinde, ook een optie.