Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Geen fietspad langs Zevenhovenseweg


Ter Aar – De droom van een losliggend fietspad langs de Zevenhovenseweg hangt aan een flinterdun draadje. Het college van burgemeester en wethouders ziet geen mogelijkheden dit te realiseren. Wel is er het plan om een drempel aan te leggen op die Zevenhovenseweg, om de snelheid van het auto- en vrachtverkeer te verlagen.



De Zevenhovenseweg tussen de N231 en de kern Ter Aar is een lange rechte en onverlichte weg in het buitengebied, met niet alleen auto- landbouwverkeer maar ook veel fietsers. De wens voor een vrijliggend fietspad bestaat al sinds 2009. Om hier voldoende ruimte voor te hebben, zouden grondeigenaren onteigend moeten worden. De gemeente Nieuwkoop heeft samen met de Provincie Zuid-Holland onderzocht of dat fietspad haalbaar is. Maar na een onderzoek door ingenieursbureau Antea heeft het college besloten om  geen onteigeningstraject te beginnen. Het draagvlak van aanwonenden ontbreekt, aldus een raadsvoorstel waar de gemeenteraadsleden zich donderdag 31 oktober over buigen. Bovendien zijn er geen eenzijdige ongevallen meer gebeurd, sinds de chicanes op de weg zijn weggehaald en vier drempels zijn aangelegd.

Wel wil het college 35.000 euro uitgeven voor een extra verkeersdrempel en het aanbrengen van ledverlichting op het wegdek, zodat het fietsverkeer op de Zevenhovenseweg ‘beter geleid’ wordt.