Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Inwoners willen politieapp


Nieuwkoop / Kaag en Braassem – Eigenlijk zou de politie Kaag en Braassem donderdagavond een expertmeeting houden met de inwoners. Zodat de ‘ervaringsdeskundigen’ zelf kunnen laten weten, waar de politie zich op moet richten. Maar het aantal aanmeldingen was zo laag, dat de organiserende politieagent en operationeel specialist Thomas Wijsman besloot om deze bijeenkomst te annuleren. In plaats daarvan plaatste hij een enquete online en deze was binnen een uur al meer dan honderd keer ingevuld.


Vorig jaar organiseerde de politie ook een expertmeeting, waarbij allerlei professionals waren uitgenodigd. Dat was een succes, maar met vijf aanmeldingen had het geen zin om een nieuwe expertbijeenkomst te organiseren. Dus bedacht Wijsman een nieuw plan. Op www.enquetesmaken.com/s/3fd6d26 plaatste hij een vragenlijst, die de inwoners van Kaag en Braassem en Nieuwkoop binnen een kwartiertje kunnen invullen.


De voorlopige resultaten laten zien, dat de inwoners zich het meest storen aan hardrijders, waarbij onder meer de Oud Adeselaan tussen Rijpwetering en Oud Ade en de Oude Nieuwveenseweg in Nieuwveen worden genoemd. Als mensen nieuws van de wijkagent willen ontvangen, dan het liefst via de social media of een politieapp. En wanneer inwoners een eenvoudige vraag willen stellen aan de politie, dan doen ze dat het liefst via de app, aldus ruim 55% van de respondenten.


De uitslagen van deze enquete kunnen er toe leiden, dat de politie zo’n app gaat opstellen, informeert Wijsman. Over twee weken hebben we 500 mensen die deze enquete hebben ingevuld. Als dan 350 mensen zeggen, dat ze meldingen willen doen via de whatsapp, dan hebben we daar naar te luisteren. We werken voor de burgers om het hier veilig op straat te maken. Dan moeten we zo’n app gewoon voor elkaar krijgen.’’