Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2019

Spelen met ballen

Hoogmade – De droom van Henk Bank is uitgekomen; Hoogmade heeft nu haar eigen jeu de boules-baan. Dit ballenspel, ook wel ‘petangue’ genoemd, kennen Nederlanders veelal van hun vakantie in Frankrijk. De jeu de boules-baan is mede betaald door de gemeente vanwege het tienjarig bestaan.

Eerder dit jaar riep het college van burgemeester en wethouders de inwoners op om met ideeën te komen, om het eigen dorp te verbeteren. Bank besloot om een voorstel in te dienen voor een jeu de boules-plek tussen De Schuur en De Barg. Tijdens de Europese Verkiezingen besloten de inwoners van Hoogmade, dat dit inderdaad het mooiste idee voor hun dorp was. En dus kwam de droom van Bank afgelopen donderdag uit. Wethouder Petra van de Wereld gooide de eerste ballen om de jeu de boules-baan officieel te openen.

Frans Witteman, vice-voorzitter van de stichting CCH laat weten, erg blij te zijn met deze baan. ,,Het is een mooie aanvulling voor de inwoners van Hoogmade.’’ Het past volgens hem bij de plannen om deze locatie ,,nog meer te ontwikkelen tot de DorpsOntmoetingsPlek (DOP) van en voor de inwoners’’. De komende maanden kunnen inwoners van Hoogmade gratis gebruik maken van deze baan.