Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2019

Column


Plicht


Verdient Leimuiden het nog om een eigen dorpsraad te hebben? Het antwoord ligt in de handen van de Leimuidenaren zelf. Iedereen lijkt het fijn te vinden, dat er mensen zijn die opkomen voor de belangen van de inwoners, maar er is vrijwel niemand om hier zelf aan bij te dragen.


Een jaar geleden stapte het voltallige bestuur van de Dorpsraad Leimuiden op, uit solidariteit met de toenmalig voorzitter, die doodsbedreigingen kreeg, omdat zij zich uitsprak over een geluidswal bij De Kickers. Sinds die tijd hebben drie inwoners zich opgeworpen, om een half jaar lang het dorpsraadstokje over te nemen. En met de gemeente Kaag en Braassem te praten over onder meer de belangen van de inwoners bij de vele bouwprojecten, die de komende jaren op stapel staan.


In de tussentijd heeft dat interim-bestuur al veel inwoners gevraagd om ook toe te treden tot het bestuur. En iedereen heeft ‘Nee’ gezegd, met één uitzondering. Maar deze man kan natuurlijk niet in z’n eentje het bestuur van de dorpsraad vormen. Daarom een oproep aan u, waarde columnlezer: neem contact op met de dorpsraad van Leimuiden om aan te geven, dat u bereid bent om uzelf een paar uur per maand in te zetten voor het dorp en uw mede-Leimuidenaren.


En kom niet aan met het bericht, dat u zo ‘druk’ bent. Als je iets echt wilt, is er altijd wel tijd om die extra activiteit in te passen in jouw tijdschema. Overigens is ‘te druk’ zijn simpelweg een kwestie van de verkeerde uitvoering van de eigen prioriteiten, maar dat is een ander verhaal.


De oproep om u in te zetten geldt voor alle inwoners van Leimuiden. Maar ook – en misschien nog wel speciaal – voor de mensen die vorig jaar felle kritiek uitten op het toenmalige Dorpsbestuur. Dit is jullie kans om te laten zien, dat je meer waard bent dan alleen een roepende te zijn langs de zijlijn. Noem het boetedoening of zelfontplooiing. Maar zet je in voor Leimuiden; je zult merken dat de beloning in de vorm van plezier, leerervaring en genoegdoening enorm is.


www.dorpsraadleimuiden.nl