Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

Te veel rioolbelasting


KAAG EN BRAASSEM – De rioolbelasting voor mensen in recreatiewoningen gaat mogelijk weer omlaag. Dat maakt wethouder Petra van der Wereld bekend; de gemeenteraad heeft hierover nog het laatste woord.


In mei van dit jaar ontstond er grote ophef onder de mensen, die een stacaravan hadden op Camping De Drecht. Gezamenlijk moesten ze ruim 81.000 euro ophoesten aan rioolrechten. Het gemeentebestuur had namelijk besloten, dat niet de campinghouder 2.500 euro moest betalen voor één aansluitrecht voor al zijn gasten. Maar dat iedere aansluiting 271 euro zou gaan kosten. Daarnaast betaalden deze mensen al ruim 300 euro aan forensenbelasting.


Het was voor veel stacaravanbezitters de druppel. Alex Roos, mede-eigenaar van de camping, liet weten, dat hij een eigenaresse met tranen in de ogen moest troosten, omdat zij zich door de hogere lasten gedwongen zag om haar stacaravan te kopen. Hij vreesde, dat zijn gasten massaal zouden vertrekken naar campings in buurgemeente Teylingen, waar zo’n rioolheffing niet opgelegd wordt aan de stacaravanbezitters. ,,Door die oneerlijke strijd dreigen wij een Camping Oranje te worden.’’

Tegen de gemeente Kaag en Braassem is een ‘proefproces’ gestart, informeert Van der Wereld. ,,Deze mensen hebben allemaal uitstel van betaling gekregen. We wachten de uitkomst van het proefproces af.’’ De kans is echter groot, dat de stacaravanbezitters toch een klein financieel voordeel zullen krijgen. Doordat de gemeente nu geld vraagt voor alle aansluitingen, zijn de inkomsten hoger dan de kosten. En dat mag niet van de wet. De wethouder: ,,We vragen aan de raad, wat we daar mee gaan doen. Gaan we de kosten van de recreatieparken naar beneden brengen, of gaan we wat doen aan de forensenbelasting?’’ De gemeenteraad neemt hierover in november een besluit.