Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

,,Wij zijn het afvoerputje van de gemeente’’


WOUBRUGGE – De mogelijke komst van 400 arbeidsmigranten in het buitengebied van Woubrugge zorgt voor grote onrust onder de buren. Dat blijkt uit een rondgang bij de mensen, die aan de Kruisweg wonen.


Gisteren werd bekend, dat er vergaande plannen zijn om 200 woonruimtes te bouwen aan de Kruisweg 18 en 20 voor maximaal 400 arbeidsmigranten. De paardenstal ‘Golden Way Stables’ zal verdwijnen. ,,We zijn diep geschokt’’, laten Cora Tas en Maries Stigter weten. ,,Het komt hard aan, want dit is een agrarisch gebied. Normaal gesproken mag je hier amper een huis bouwen en nu komen er 200 woningen voor 400 mensen. Dat zorgt voor een enorme waardevermindering van ons bedrijf, want wie wil ons bedrijf nog kopen met 400 arbeidsmigranten als buren er naast?!”


Ook is er angst voor een stijging van de criminaliteit: ,,Je wilt de mensen niet over één kam scheren, maar er is bij ons al eens door Polen ingebroken.’’ Die vrees voor de veiligheid is er ook bij buurvrouw Agnes van Schie: ,,Ik maak me zorgen over de kinderen uit Ter Aar en Langeraar en dan met name de meiden. Zij fietsen iedere dag over de Kruisweg en die mensen wandelen overal naar toe. Je weet niet, wat er dan kan gebeuren.’’

Een naastgelegen agrariër laat niet het achterste van zijn tong zien, maar enthousiast lijkt hij niet te zijn: ,,Het is nog niet zo ver!’’ Tas laat weten, dat ze mogelijk een handtekeningenactie tegen de komst van de arbeidsmigrantenwoningen wil opzetten. ,,We zouden deze handtekeningactie onder de inwoners van Ter Aar en Woubrugge houden, omdat deze inwoners ook te maken gaan krijgen met de 400 arbeidsmigranten."


Van Schie wil meehelpen met deze actie: ,,Ik hoop dat het zin heeft, want de gemeente Kaag en Braassem luistert toch niet naar de mensen. Wij zijn namelijk het afvoerputje van de gemeente. Het bestuur verzint alles om dit mooie, weidse stukje Groene Hart goed te verzieken.’’