Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2019

Meeste subsidie naar gebiedscoöperatie


Nieuwkoop – Het gemeentelijke subsidiepotje voor duurzaamheidsinitiatieven is in korte tijd helemaal op gegaan. Maar nu blijkt, dat het grootste deel van de 40.000 euro in de handen van één organisatie is terecht gekomen: de gebiedscoöperatie. Deze instantie helpt mensen om onder meer om zonnepanelen op hun dak te krijgen.

Maar liefst 25.000 euro betaalde Nieuwkoop al uit aan de gebiedscoöperatie, voor verschillende projecten. Maar volgens D66-fractievoorzitter Annette Pietersen zijn hier ook zaken mee betaald, die ‘schuren met de richtlijnen voor de samenleving’. Zoals de vergoeding voor vaste lasten (overhead) voor de gebiedscoöperatie zelf.

Wethouder Antoinette Ingwersen beaamt, dat het subsidiepotje ‘zich wel erg richt op de gebiedscoöperatie. Maar we zijn hartstikke blij dat zij het oppakt. En ze hebben meerdere initiatieven daadwerkelijk zon op daken gerealiseerd. Het leidt tot verbetering van de energie op daken van de inwoners.’ De gemeenteraad besloot donderdag om nog eens 50.000 euro in het duurzaamheidspotje te stoppen.