Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2019

Woningen


ROELOFARENDSVEEN – De eigenaren van de winkel Van der Poel wil op Westeinde 13 een aantal woningen bouwen. De winkel zelf blijft dan bestaan en wordt ook uitgebreid, zo is de bedoeling. Het college van burgemeester en wethouders staat ‘in principe’ positief tegenover deze plannen.

De initiatiefnemers willen de winkel en opslag uitbreiden. De herontwikkeling heeft betrekking op het hele blok tussen de bestaande winkel en de woning op nummer 21. Hiermee worden ook twee woningen (19 en 19a) gesloopt. Behalve een vergroting van de winkel- en opslagruimte, moeten er ook zes woningen en vier appartementen voor terugkomen. Dus in feite komen er acht woningen bij.

Wethouder Inge van der Meer laat weten, dat Van der Poel zelf moet zorgen voor voldoende parkeerruimte. Om de extra (goedkope en middeldure) woningen te bouwen, moet wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. De gemeente verwacht, dat de nieuwbouw zal zorgen voor een ‘kwaliteitsimpuls in dit gebied’. De maximale hoogte van de panden wordt zo’n elf meter. Omdat ook aan de achterkant van het terrein gebouwd wordt, moet de SRV-wagen elders onderdak vinden. En komt dus niet meer pontificaal voor het gemeentehuis te staan.