Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2019

Plannen maken voor promotie


ROELOFARENDSVEEN – De omwonenden van de Noordkade mogen volgende maand meepraten over de manier waarop intensieve recreatie daar kan plaatsvinden. Ook ondernemers worden uitgenodigd om alternatieve plannen voor de Tulpenboulevard en de omgeving aan te dragen.

De idee voor een dertig meter lange en vijf meter hoge ‘uitkijk’ steiger in de vorm van een tulp viel enkele weken geleden bij de omwonenden totaal verkeerd. Vooral, omdat ze er niet van op de hoogte waren gesteld en dat object er al dit jaar zou komen. Maar na hevige protesten over het gebrek aan communicatie en inspraak moest wethouder Petra van der Wereld meerdere malen haar excuses aanbieden.

Het blijft echter de wens van het gemeentebestuur om de Noordkade onderdeel te maken van de plannen voor intensieve recreatie. Tijdens drie avonden mogen de omwonenden, belanghebbenden en ondernemers dan samen gaan brainstormen over wat er gewenst is en welk soort toeristen er het liefst komen. Als je je namelijk wilt richten op recreërende fietsers, ga je andere voorzieningen aanleggen dan wanneer je hutovernachters wilt hebben.

Tijdens die avonden mogen de aanwezigen ook praten over plannen voor de ‘Braassemboulevard’ in het gebied dat loopt vanaf het noorden van de Oude Wetering tot het zuiden bij het Paddegat. Uiteindelijk moet dan duidelijk worden, hoe de intensieve recreatie er aan de Noordkade en de Galgekade uit gaat zien. Zo kunnen verblijfs- en dagrecreatieve voorzieningen, parkeergelegenheid en een jachthaven aan de Braassemermeer verder worden ontwikkeld.
Bij de tweede en derde avond, die in januari en maart plaatsvinden, moeten alle plannen bekend zijn en wordt er een keuze gemaakt uit de te ontwikkelen initiatieven. Mocht de tulpsteiger definitief niet doorgaan, dan hoeft het bedrijf, dat dit plan wilde realiseren niet te treuren. Het gemeentebestuur beschouwd een aanbetaling van 35.000 euro ‘als verloren’. Wethouder Inge van der Meer: ,,Het bedrijf heeft al kosten gemaakt. Niet voor de materialen, maar wel voor de planontwikkeling.’’