Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2019

Burgemeester strijdt tegen polarisatie


KAAG EN BRAASSEM – Alle inwoners van deze gemeente waren uitgenodigd om dinsdag 17 december naar het gemeentehuis in Roelofarendsveen te komen voor de jaarlijkse kerstborrel. Burgemeester Marina van der Velde riep de aanwezigen op tot verzoening en bezinning.

De mensen werden verwelkomd met muziek van Qizum. De burgemeester memoreerde aan de kerkbrand van Hoogmade en zag een lichtpuntje: ,,Het afgelopen jaar hebben we verbondenheid ervaren; dat zorgde voor een enorm gemeenschapsgevoel. Het zorgde er voor, dat Hoogmade opstond, elkaar vastpakte en zo de kracht toonde, die nodig is om een gebeurtenis als deze weer een plek te geven.’’ Van der Velde riep de inwoners op om zich aan te melden voor het online opiniepanel ‘Kaag en Braassem spreekt’. Daar kun je jouw mening geven over de nog op te stellen omgevingsvisie, duurzaamheidsacties en ouderenzorg.

De winnaars van de fotowedstrijd werden bekend gemaakt. Eervolle vermeldingen kregen Marian de Jong-Camfferman, John van Haestregt en Sandra Hoogenboom. De eerste prijs ging naar Rob Looijenstein met zijn ‘helikopterviewfoto’ van Hoogmade. ,,De foto straalt een heel herkenbaar beeld uit van onze gemeente, met landschap, water en bedrijvigheid. Dat zijn mooie eigenschappen die goed bij onze gemeente passen.’’

Vervolgens ging de burgemeester in haar speech de strijd aan tegen polarisatie. ,,Zwart-wit denken is mensen eigen en we denken heel vaak in tegenstellingen. Soms zijn die gedachten en gevoelens niet gebaseerd op de juiste informatie. We zetten heel snel een stempel op een bepaalde groep en plaatsen mensen in hokjes. Dat kan ook extreme en zelfs gewelddadige vormen aannemen. Dat moet veranderen. We moeten met elkaar weer trots worden op de verschillen, want die verschillen maken ons uniek.’’