Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2019

Vergunning tulpensteiger ingetrokken


ROELOFARENDSVEEN – De gemeente Kaag en Braassem heeft haar eigen omgevingsvergunning voor een tulpensteiger ingetrokken. Deze vijf meter hoge en dertig meter lange steiger in de vorm van een tulp zou in november langs de Noordkade in Roelofarensveen aangelegd worden. De omwonenden werden hier pas op het laatste moment over geïnformeerd en het leidde tot een kleine volksopstand.

Tijdens een inderhaast ingelaste informatiebijeenkomst bood wethouder Petra van der Wereld meerdere malen haar excuses aan. De aanleg van de tulpensteiger met uitkijkplatform werd uitgesteld en de gemeente beloofde, dat de omwonenden mochten meepraten over andere plannen voor de inrichting van een intensieve recreatiezone aan de Noordkade en Galgekade; de ‘Braassemboulevard’.

Dat meepraten is nu in volle gang, maar inmiddels hebben omwonenden maar liefst 23 bezwaren ingediend tegen de komst van de tulpensteiger. En die combinatie wringt: het is namelijk lastig praten voor het gemeentebestuur en de inwoners, als diezelfde gemeente ook nog een oordeel moet geven over de bezwaarschriften. Ambtenaren hebben aan de bezwaarmakers uitstel gevraagd, zodat het afhandelen van de bezwaarschriften pas in juni plaats vindt; na afloop van het participatietraject. Maar daar gingen de meeste bezwaarmakers niet mee akkoord.

Om van die hele procedure af te zijn, trekt de gemeente Kaag en Braassem de omgevingsvergunning voor de tulpensteiger in. Dat betekent overigens niet, dat de plannen voor een ‘landmark’ definitief van de baan zijn. Volgend jaar wil de gemeente in ieder geval een toeristische trekpleister realiseren aan de ‘Braassemboulevard’. De onderhandelingen moeten leiden tot een nieuw voorstel, dat wél draagvlak heeft onder de omwonenden.