Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2019

Zeventig inzendingen voor gemeentelijke fotowedstrijd

KAAG EN BRAASSEM – De fotowedstrijd van de gemeente Kaag en Braassem is een groot succes. Maar liefst 70 inzendingen lieten zien, dat de gemeente Kaag en Braassem op allerlei verschillende manieren kan worden uitgebeeld. Op donderdag 28 november kwamen de juryleden bijeen om zich uit te spreken over de resultaten. En ze hadden het niet gemakkelijk.

De leden van de jury waren, naast voorzitter Floris Schoonderwoerd, onder meer politieagent Hennie Wilthof, Leny van Luling en André van Aarle. Ze werden aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van inzendingen en de brede variatie aan foto’s. Voordat de foto’s goed werden bekeken, spraken de juryleden af, dat de winnende foto een zekere mate van symboliek uit moest stralen. Met aandacht voor heden, verleden en toekomst.

Hierna gingen alle foto’s door de handen van de juryleden en kwam er een top 12 uit. Nu werd het pas echt moeilijk: hoe vergelijk je een wijds vergezicht met opkomende zon, tot een foto die ingezoomd is op een libelle? Al snel besloten de juryleden, dat het onmogelijk was, om slechts één winnaar te kiezen. Daarom worden tijdens de kerstborrel van de gemeente Kaag en Braassem maar liefst vier winnende foto’s in het zonnetje gezet.

Van die vier foto’s kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn. De maker of maakster krijgt een helicopterrondvlucht boven Kaag en Braassem aangeboden. Via argumenten en de voor- en tegens van elke foto konden de juryleden elkaar niet overtuigen en uiteindelijk bood een stemming over de foto’s de doorslag.

Wie benieuwd is, wat de winnende foto is geworden, doet er goed aan om dinsdag 17 december vanaf 19:00 uur naar de gemeentelijke kerstborrel in het gemeentehuis (Westeinde 1) in Roelofarendsveen te gaan.