Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Groenonderhoud


KAAG EN BRAASSEM – De politieke partij SVKB houdt vast aan haar eis, dat de gemeente Kaag en Braassem de komende jaren 400.000 euro aan extra openbaar groen uitgeeft. Dit voorstel van SVKB werd vorige maand unaniem gesteund door de gemeenteraad. Maar een collegevoorstel, dat binnenkort besproken wordt, stelt juist voor om het grootste deel van dat geld uit te geven aan een betere kwaliteit van het bestaande groen.



Een kleiner deel van het geld wordt uitgegeven aan bloeiende bermen, tiny forests en biodiversiteit. Dat is onacceptabel, zo vindt burgerlid Martien Wesselman (SVKB). Hij opperde, om het geld uit te laten geven door organisaties als Groen Licht, de Veense Hout, De Bult en de Vereniging Behoud Open Landschap. Zover lijken de raadsleden van deze partij niet te willen gaan. Wel geeft fractievoorzitter Ger van Emmerik aan, dat zijn partij het er niet mee eens is, dat een groot deel van het geld naar achterstallig groenonderhoud gaat. De kosten hiervoor moeten uit andere gemeentelijke potjes gehaald worden. Met dit standpunt lijkt SVKB steun te krijgen van D66. Raadslid Gino Wesselman: ,,Het aanpassen van het maaibestek hoort niet bij de 400.000 euro, die we vastgesteld hebben; het valt onder het regulier beheer.’’ Hij wees er wel op, dat de kans groot is, dat Kaag en Braassem de komende jaren continue geld tekort heeft voor de onderhoudskosten van het groen: ,,We hebben wel allerlei huizen gebouwd en extra groen aangelegd, maar de beheerpot is nooit groter geworden.’’