Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 januari 2020

Ideeën voor intensieve recreatie


Kaag en Braassem – De inwoners van Kaag en Braassem mogen meepraten over de manier waarop de recreatie op en bij het Braassemermeer bevorderd kan worden. Tijdens de eerste ‘participatieavond’ op dinsdag 14 januari komt vooral de Braassemboulevard aan bod.

De Braassemboulevard loopt vanaf de Ringvaart tot de Wijde Aa. De te ontwikkelen plannen gelden voor het gedeelte Noordkade/Galgekade. Oorspronkelijk was er een plan om een tulpensteiger met een uitkijkplatform te plaatsen op deze Braassemboulevard. Maar dat leidde tot veel kritiek van omwonenden. Ook kreeg het gemeentebestuur de wind van voren, omdat voor die tulpensteiger helemaal de mening van de mensen niet gevraagd is.

Die kans is er nu dus wel. De participatieavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis in Roelofarendsveen. Alle aanwezigen mogen daar hun ideeën naar voren brengen en veel van die ideeën worden verwerkt in een voorstel voor het realiseren van een ‘intensieve recreatiezone’. Na twee maanden moet er een plan zijn, dat wordt voorgelegd aan alle ‘meepraters’.