Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Strijd tegen alcoholgebruik onder jongeren opgepakt


KAAG EN BRAASSEM – De werkgroep Alcoholmatiging houdt zich bezig met oplossingen om minderjarige jeugd minder te confronteren met het gebruik van alcohol. Deze werkgroep heeft adviezen gegeven aan het college van burgemeester en wethouders en dan gaat het met name om het aanpakken van bier-, breezer- en wijndrinkende jeugd in de kantines en langs de sportvelden.

In de werkgroep alcoholmatiging zijn personen van verschillende organisaties vertegenwoordigd; de Driemaster (jeugdwerk), voetbalverenigingen DOSR/WVC en Kickers, jongerensociëteiten, de horeca en de gemeente Kaag en Braassem. Zij stellen, dat verenigingen pas later op zaterdagmiddag alcohol moeten verkopen. En als het kan, zouden de wedstrijden van de jeugd tussen 16 en 18 jaar alleen op de zaterdagochtenden gespeeld moeten worden. De werkgroep vindt, dat er gehandhaafd moet blijven op het schenken van alcohol aan kinderen onder de 18 jaar.

De jeugd moet ook gewezen worden op de gevaren van alcoholgebruik. Daarom worden het komende jaar informatieavonden gehouden met alcoholexpert Dokter Lely. Deze dokter bezoekt de dorpen Leimuiden/Rijnsaterwoude, Oude/Nieuwe Wetering/ Roelofarendsveen, Hoogmade/Woubrugge en Rijpwetering/Oud Ade. Nadat deze informatiebijeenkomsten zijn gehouden, moeten de coaches van de teams aan de kinderen vragen, wat zij van deze alcoholpreventiebijeenkomsten hebben gevonden.