Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Volop plannen voor Braassemboulevard


Roelofarendsveen – De omwonenden van de Noordkade en Galgekade in Roelofarendsveen zijn er uit; als van het huidige fietspad een Braassemboulevard moet worden gemaakt, dan mag er alleen kleinschalige recreatie plaatsvinden. De veelbesproken tulpensteiger van vijf meter hoog komt er in ieder geval niet.

Dinsdagavond bezochten zo’n vijftig mensen het gemeentehuis om mee te praten over de recreatievoorzieningen die op en langs de Braassemboulevard en in het Braassemermeer geplaatst kunnen worden. Op de tafels lagen grote vellen met foto’s van afvalbakken, bankjes, gebouwen en uitkijkpunten. De aanwezigen konden met groene en rode stickers aangeven, wat ze wel en niet fijn vinden.

Waar de omwonenden in ieder geval niet op zitten te wachten, getuige het grote aantal rode stickertjes zijn zaken als een skatebaan, camping, hondenlosloopgebied, hoge uitkijkpunten en nog een jachthaven. Wel is er enthousiasme voor de komst van fietsoplaadpunten, fietsparkeerplaatsen, een strandje en bankjes. Ook mogen er bijenkasten en vogelnestkasten geplaats worden en kunnen skeeleraars er ook de ruimte krijgen.

Mensen mochten ook hun eigen ideeën indienen en daar werd grif gebruik van gemaakt. Variërend van een tulpenroute, tot waterwoningen en een botensteiger aan het Braassemermeer. Veel lof kreeg het idee van Ruud Hogenboom, die een eigen ontwerptekening had gemaakt. Hij ziet mogelijkheden om grote boten tot aan het centrum van Roelofarendsveen te laten varen, waarbij het fietspad verlegd wordt en er ook ruimte komt voor een zwemplek en een speelplek voor de kinderen.

Op 18 februari vindt de volgende van drie bijeenkomsten plaats. Daarna moet de gemeenteraad een oordeel geven over de plannen die uitgevoerd mogen worden. Wethouder Petra van der Wereld is blij met de avond: ,,Dit is een nieuwe start.’’