Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 maart 2020

Gemeente loopt risico met uitdelen subsidies


Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop moet veel beter controleren wat er met het subsidiegeld gedaan wordt. Nu worden er allerlei bedragen aan verenigingen en organisaties weggegeven, zonder dat goed gecontroleerd wordt, wat er met dat geld gedaan wordt. De kritiek van rekenkamerdirecteur Frank Hordijk was donderdagavond niet mals. Een meerderheid van de gemeenteraad wil echter niet hard ingrijpen.



Hordijk: ,,Het aanvraagformulier voor de subsidie wordt niet altijd volledig ingevuld. Ambtenaren gebruiken niet altijd het puntensysteem (om te beoordelen of een subsidieaanvraag kan worden toegekend, red.). Laat ambtenaren vragen stellen aan de aanvrager: ‘Wat wil je met het project bereiken, wat mag het kosten en heb je zelf de middelen er niet voor?’ De gemeente heeft niet voldoende grip op kleine en grote bedragen die de deur uitgaan. Iedere keer dat die subsidiebedragen de deur uitgaan loop je een risico.’’



De meeste gemeenteraadsleden willen echter wachten tot het college van burgemeester en wethouders zelf een onderzoek heeft laten uitvoeren naar de manier waarop subsidies verleend worden. Wethouder Bernadette Wolters: ,,Ik vind het van belang om het goed te regelen, maar ik wil het wel goed regelen.’’ Op 19 maart praat de politiek verder over dit onderwerp.