Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 maart 2020

Onvoldoende steun voor starters op woningmarkt

Hillegom / Lisse - De rekenkamercommissie Hillegom en Lisse deed onderzoek naar de effectiviteit van het beleid voor starters op de woningmarkt. Daaruit kwam naar voren dat de beide gemeenten geen specifiek beleid kennen om starters aan een woning te helpen.

De rekenkamercommissie beveelt aan om helder en concreet beleid te formuleren voor starters op de woningmarkt. Om starters te ondersteunen in hun zoektocht naar een woning moeten de gemeenten meer voorlichting te geven over bijvoorbeeld de starterslening en het lokaal maatwerk. Verder kunnen gemeenten ook de voorwaarden voor het verkrijgen van een starterslening aanpassen, zodat meer starters er gebruik van kunnen maken.