Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 april 2020

BMX- en jeu-de-boulebaan


Langeraar – Jongeren en ouderen kunnen samen spelen in Langeraar. Dit is dankzij een nieuw aangelegde BMX-baan én een jeu-de-boulesbaan direct naast de speelplaats in de nieuwbouwwijk Vivero.

Opa Henk Slof en zijn kleinzoon Koen van der Laan kwamen op het idee om deze twee speelbanen te realiseren en gingen met dat idee naar de gemeente. Opa Henk: ,,Er is een grote enthousiaste club met senioren in Langeraar die graag jeu de boules speelt, het is fijn dat we deze baan er nu bij hebben! Helaas moeten we door het coronavirus nog even wachten tot we de baan kunnen gebruiken.” 

De BMX-baan is op het laatste moment nog wat aangepast, door de enthousiaste BMX-er Koen: ,,Mijn broer en ik hebben met de kraanmachinist overleg gehad om nog een paar kleine aanpassingen te doen zodat ook de schans helemaal top is. We zijn heel blij met de BMX-baan waar we lekker overheen kunnen crossen!”.

De BMX-baan en jeu-de-boulesbaan passen goed in het beleid van de gemeente Nieuwkoop om de inwoners meer te laten sporten en bewegen. Dat zorgt namelijk voor een betere gezondheid op oudere leeftijd. Bovendien bleek uit gesprekken met inwoners van Langeraar, dat er meer buitenspeelplekken voor de oudere jeugd (tussen 12 en 16 jaar) moeten komen. De BMX-baan is een mooi resultaat hiervan.