Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2020

Dwangsom


LEIMUIDEN – De eigenaar van een woonboot dacht onder een gerechtelijke uitspraak uit te komen, door zijn boot enkele meters te verplaatsen. Maar de gemeente Kaag en Braassem pakt de man hard aan: de boot moet binnen een week verdwenen zijn uit de wateren van Kaag en Braassem, anders wordt een dwangsom van maar liefst 100.000 euro opgelegd.

Een rechter oordeelde onlangs, dat de woonboot aan Vriezekoop 59w daar illegaal ligt en dus ontruimd moet worden. Volgens de gemeente heeft de eigenaar hierop de woonark verplaatst naar Vriezekoop 35 ,,om onder de civiele dwangsommen uit te komen’’. Maar het gemeentebestuur wil nu hard ingrijpen. ,,We willen het prettige woon-, leef- en werkklimaat in de gemeente Kaag en Braassem behouden, door op te treden tegen verschillende overtredingen. Door het afmeren van de woonark in de bestemming water wordt er in strijd met het bestemmingsplan gehandeld.’’ Het college van burgemeester en wethouders geeft de woonarkeigenaar de opdracht om zijn bezit binnen een week te verwijderen uit ,,de gehele gemeente Kaag en Braassem, de gehele Drecht (met uitzondering van de daartoe aangewezen ligplaatslocaties) alsmede meer specifiek ter hoogte van het perceel aan de Vriezekoop 35.’’ Wordt dit niet opgevolgd, dan claimt de gemeente 100.000 euro.