Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2020

Bouwplan


RIJPWETERING – Het plan om elf woningen te bouwen aan de Zuidweg (naast) 33 leidt tot veel ophef bij de omwonenden. De initiatiefnemer van het ‘plan Dyckhof’ krijgt het verwijt, dat hij niet genoeg met de buurtbewoners communiceert. Vijftien zienswijzen zijn ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

De initiatiefnemer was blij, dat hij digitaal zijn plan kon presenteren aan de gemeenteraad. ,,Dit is een stuk veiliger vergaderen. De vorige keer werd ik bedreigd door één van de omwonenden. Dit plan is goed voor Rijpwetering en Kaag en Braassem. Het zijn mooie woningen op een mooie plek.’’ Hij liet weten, dat de omwonenden een brief hebben ontvangen en dat hij niets meer van hen gehoord heeft. De buurtbewoners gaven aan, zich zorgen te maken over het recht van overpad, erfdienstbaarheid, de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg en de verkeersveiligheid van hun kinderen. Volgens wethouder Inge van der Meer kan dit bouwplan uitgevoerd worden.