Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Corona maakt geschiedenis


OEGSTGEEST – Het coronavirus biedt dé kans om gebeurtenissen uit het verleden aan te laten sluiten bij het heden. Een idee van raadslid Welling (PrO) wordt opgepakt door het college.

Welling ziet kansen voor het schoolproject ‘Oegstgeest in de middeleeuwen’: ,,Laat de leerlijn aansluiten op maatschappelijke thema’s, zoals hoe men in de middeleeuwen omging met besmettelijke ziekten zoals de pest.’’ Dit idee beviel wethouder Huizing: ,,Ik bemoei me niet met de inhoud van Oegstgeest in de middeleeuwen. De suggestie vind ik heel goed. Het verbindt de geschiedenis met de actualiteit. Ik zal het doorgeven aan degenen die het programma nu aan het voorbereiden zijn.’’