Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Natuuronderzoek na kap bomen


OEGSTGEEST – Er zijn fouten gemaakt, waar het gaat om de uitvoering van de natuurtoets bij de bomenkap voor ‘Oegstgeest aan de Rijn’.

Een inwoner wees er op, dat de verplichte natuurtoets niet volledig heeft plaatsgevonden, voordat de bomen horizontaal gesnoeid werden. Raadslid Van den Ouweelen (Lokaal) kaartte deze kwestie aan tijdens de gemeenteraadsvergadering. Wethouder Glasbeek moest erkennen: ,,Het natuuronderzoek vond plaats kort voor de kap van de bomen en het bouwrijp maken. Maar het klopt dat dit natuuronderzoek niet over het hele gebied toezag. Later hebben we dit voor het hele gebied laten uitvoeren. Er is nog een lopend onderzoek over nesten, dat het jaarrond loopt. In mei horen we hier meer over.’’