Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Kunstgras in polder


OEGSTGEEST – Tot voor kort leek het ondenkbaar, dat voetbalvereniging ASC kunstgras zou mogen krijgen op haar voetbalvelden in de Overveerpolder. De gemeenteraad had namelijk enkele jaren geleden uitdrukkelijk bepaald, dat ASC alleen naar deze polder mocht verhuizen, als de voetballers op gewoon gras zouden spelen.

Maar ASC heeft toch een aanvraag ingediend om op twee van haar vier voetbalvelden kunstgras aan te leggen. Raadslid Frits van Dissel (Hart voor Oegstgeest) wilde daarom weten van het college, of deze aanvraag wordt afgewezen. ,,Het bestemmingsplan staat de aanleg van kunstgras niet toe.’’ Maar zo eenvoudig blijkt het toch niet te zijn. De gemeenteraad heeft enkele maanden geleden namelijk de deur voor kunstgras wagenwijd opengezet, zo blijkt uit de woorden van wethouder Nieuwenhuis. ,,Ik kan niet bevestigen, dat deze aanvraag wordt afgewezen. Er moet een ontvankelijkheidstoets en inhoudelijke beoordeling plaatsvinden. In de raadsvergadering van december 2019 is namelijk het Oegstgeester Sportakkoord ter kennisgeving voorgelegd. Daarin staat, dat de gemeente kunstgras overweegt bij een tekort aan ruimte.’’ Omdat de gemeenteraad indertijd niet ingreep, is de kans nu dus groot, dat er toch kunstgras komt in de Overveerpolder.