Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 april 2020

Gemeente zet drone in


HILLEGOM – De strijd tegen het coronavirus gaat een nieuwe fase in. Het gemeentebestuur van Hillegom wil een drone inzetten om te controleren waar mensen veel samenkomen.

De drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen (HLT) beschikken samen over een drone met een eigen gecertificeerde dronepiloot. De drone wordt gewoonlijk gebruikt om op een snelle manier grote oppervlakten in kaart te brengen en op te meten. Maar kan dus ook controleren of mensen zich aan de regels houden, in drukke gebieden. Tot nu toe mocht de drone niet vliegen boven Hillegom in verband met Schiphol. Maar omdat er nu weinig luchtverkeer is, heeft Hillegom een vergunning aangevraagd, om de drone nu wel te mogen vliegen boven Hillegom.