Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2020

Ondernemers hebben wensenlijst


KAAG EN BRAASSEM – Het bedrijfsleven in Kaag en Braassem wil meer ruimte en minder regeltjes om te kunnen groeien.

Als er nieuwe bedrijventerreinen komen, dan moeten die als eerste gebruikt kunnen worden door lokale ondernemers, zo vinden de lokale ondernemers. De gemeente moet zorgen voor een ,,samenhangend vrachtwagenparkeerbeleid op de bedrijventerreinen. Met parkeerverboden en handhaving hiervan en voldoende bewaakte vrachtwagenparkeerplaatsen.’’ Detailhandel moet er niet komen op die bedrijventerreinen; zij moeten zich vestigen dorpscentra, zoals het winkelhart in Roelofarendsveen, de Meerkreuk in Oude Wetering of het centrum van Leimuiden.

Een andere grote wens van de ondernemers is, dat er meer arbeidsmigranten in Kaag en Braassem komen te wonen. ,,De gemeente moet beleid scheppen, waarbinnen het mogelijk wordt om meer arbeidsmigranten in onze gemeente te huisvesten. Dit is niet alleen belangrijk voor de sierteeltsector, maar ook voor sectoren als de bouw en transport en logistiek.’’

De ondernemers zijn best bereid om zonnepanelen op hun daken te plaatsen, maar vragen aan de gemeente voor het ‘faciliteren van een lening’ voor die aanschaf. En om een nieuw bedrijfspand duurzaam te maken, zou het ook fijn zijn, als de grondprijs omlaag gaat, zo vinden de ondernemers.