Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Steunfonds voor lokale clubs


Nieuwkoop – Sport- en cultuurverenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen bij de gemeente Nieuwkoop aankloppen voor financiële hulp. De gemeenteraad stemde donderdagavond unaniem in met de komst van het Steunfonds Covid-19. In dat fonds zit 500.000 euro, waarmee de lokale organisaties geholpen kunnen worden.

,,Het is een bijzondere maatregel in bijzondere tijden’’, laat burgemeester Robbert Jan van Duijn weten. ,,We weten niet bij welke clubs er brand is en welke clubs hier gebruik van maken, maar we zorgen er voor dat het bluswater klaar staat.’’ Niet alleen clubs, die geen cent meer op de bank hebben, kunnen aankloppen. Ook organisaties, die jarenlang goed gespaard hebben en geld opzij hebben gezet voor toekomstige investeringen kunnen gebruik maken van het steunfonds. Het gaat om clubs en verenigingen, die geen of weinig vrij besteedbaar geld hebben.

Professionele zorgorganisaties vallen buiten de regeling. Ook heeft de gemeente (nog) geen geld beschikbaar voor kleine lokale ondernemers bij wie het water tot aan de lippen staan. Al zegde de burgemeester wel toe, dat hij de situatie van de kleine ondernemers zal blijven ‘monitoren’. ,,Op dit moment zien we niet, dat we voor hen met een extra fonds moeten inspringen. We hopen dat de horeca op een gegeven moment weer open kan.’’