Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2020

‘Achterstallig onderhoud van groen’


Noordwijkerhout – Op een aantal plekken in de kern Noordwijkerhout is sprake van achterstallig onderhoud van het groen. Dat bevestigt het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van vragen door NZLokaal.

Het gaat onder meer om de Zeeburg (Spanjaardskroft). Deze wijk wordt in 2022 gereconstrueerd. Er wordt onderzocht of hier met tijdelijk groen, bemesting en snoeionderhoud een beter beeld gerealiseerd kan worden. Ook wordt onderzocht of het park in Zeeburg eerder aangepakt kan worden.

Met betrekking tot het Colosseum; het gras zal dit voorjaar nog hersteld worden. Daarnaast wordt bekeken of de hagen vervangen moeten worden. Afhankelijk van de te verwachten schade door de buxusmot zal hier eventueel voor een andere soort beplanting gekozen moeten worden.

Ook het groenonderhoud bij het Hoekgat en de St. Jacobstraat (De Zilk) moet verbeteren, beaamt het college. In samenwerking met de inwoners moet het dit najaar gebeuren.