Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2020

Extra geld voor corona-initiatieven


Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders vraagt een half miljoen euro aan de gemeenteraad voor het uitvoeren van maatregelen vanwege het coronavirus..

Hoewel de versoepeling van de lockdown is begonnen, staat ook de lokale economie door de coronacrisis flink onder druk. Om snel te kunnen reageren op vragen uit de samenleving, waar kosten aan verbonden zijn, heeft het college een uitvoeringsbudget nodig.

Met het geld wil het gemeentebestuur helpen om initiatieven uit de samenleving op te zetten. De zogeheten ‘werkgroep Corona’ bepaalt welke initiatieven wel en niet ondersteund worden. Op 26 mei bepalen de raadsleden of ze instemmen met het toekennen van de 500.000 euro.