Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2020

Alternatieven voor locatie fusieschool


Noordwijk – Het college van b en w onderzoekt of er alternatieve locaties zijn voor het realiseren van een nieuwe basisschool. Eerder waren er plannen om een nieuwe school te bouwen op de huidige locatie van de Wakersduin. Dat wordt dan een fusieschool van basisscholen de Zeehonk en de Wakersduin.

Maar de raad vroeg het college om met alternatieven te komen. Twee ‘alternatieven’ zijn bekend gemaakt. Bouwen op de huidige locatie van de Zeehonk, waarbij er een ‘dependance’ op de locatie van de Wakersduin moet zijn, of bouwen op de locatie Wakersduin, waarbij de Zeehonk wordt gesloten. Andere vrijliggende kavels bieden niet genoeg ruimte voor een fusieschool, aldus het college. Het schoolbestuur van de Wakersduin en de Zeehonk moet hierover nog haar mening geven. Daarna besluit de gemeenteraad of er geld komt voor renovatie of vervangende nieuwbouw.