Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

,,Afvoerputje van de regio’’


KAAG EN BRAASSEM – De dans om het plaatsen van windmolens en zonnepanelenvelden is begonnen. En alle gemeenten wijzen naar elkaar als dé ideale plek om er windmolens en zonnepanelen in het open landschap te plaatsen. Op dit moment lijkt het Groene Hart, met haar honderden hectares aan open ruimte, het meest interessant, volgens de ‘Regionale Energiestrategie’ van Holland Rijnland. Dat bevalt de raadsleden van Kaag en Braassem helemaal niet. ,,Er is het risico dat Kaag en Braassem het afvoerputje van de regio wordt’’, aldus CDA-burgerlid Hans Kol.

PRO-raadslid Hans Klink is het hier mee eens. ,,We zijn voor zonnepanelen, maar dan met name op de daken en niet in het open landschap.’’ Zijn VVD-collega Jan van der Geest pleit voor de komst van een ,,kleinschalige kernenergiecentrale; dat zou ons kunnen vrijwaren van heel veel windmolens en zonnepanelenvelden.’’ De enige politieke partij in Kaag en Braassem, die geen problemen heeft met de komst van zonnepanelenvelden in het open landschap is D66. Gino Wesselman: ,,Alle daken, die beschikbaar zijn voor zonnepanelen, moeten vol gelegd worden. Mocht het nodig zijn, dan hebben we er geen probleem mee als er in het landschap zonnepanelen verschijnen.’’ Het college van b en w moet de zorgen van de raad doorgeven aan de regiogemeenten.