Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Burgemeesterswoning in de uitverkoop


KAAG EN BRAASSEM – Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem wil de burgemeesterswoning verkopen. Aan het eind van dit jaar verhuist burgemeester Marina van der Velde naar een nieuwbouwwoning in Roelofarendsveen. Dus is dit hét moment om te bepalen of de gemeente nog een eigen woning voor de toekomstige burgemeesters moet hebben.

Het college van burgemeester en wethouders vindt van niet. ,,Het in eigendom hebben van dit type vastgoed is voor een regiegemeente geen kerntaak.’’ Nog maar twintig gemeente in Nederland hebben zo’n burgemeesterswoning. Toekomstige burgemeesters van Kaag en Braassem worden wel geholpen bij het vinden van een huis. En anders kan de gemeenteraad bepalen, dat de nieuwe burgemeester niet verplicht is om in Kaag en Braassem te wonen.