Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Flexibeler sporten


KAAG EN BRAASSEM - Ook in de gemeente Kaag en Braassem mag de jeugd tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer, onder begeleiding, samen trainen in de buitenlucht. ,,Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers blijven gesloten’’, aldus woordvoerder Christian van Brakel van de gemeente.


Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. Wandelen, fietsen of hardlopen in de buitenruimte blijft toegestaan waarbij de 1,5 meter afstand ook dan in acht moet worden genomen. Maximaal twee sportende volwassenen, is hierbij het uitgangspunt. De verschillende sportverenigingen mogen zelf beslissen, of zij hun faciliteiten openstellen om er gebruik van te kunnen maken. Op 20 mei worden de regels voor het sporten wellicht verder versoepeld.